Sztuka Tworzenia: Blog o Two
Niemało jest dań, które przez składniki użyte do ich sporządzenia czy też wygląd czy też też zapach, pomimo swoich znacznych walorów smakowych, nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a raczej obrzydzenie. Duża grupa z nas tak reaguje na przykład na owoce morza, przede wszystkim na ośmiornice, kałamarnice bądź małże, mimo tego, że wielu smakoszy uważa je za w istocie smaczne oraz warte uwagi, jak ANCHOR a również uwielbiane ANCHOR. Innymi potrawami, do których wielu z nas nie umie się przekonać się podroby, innymi słowy artykuły mięsne pochodzące z wewnętrznych narządów zwierząt – zazwyczaj jada się wątróbkę, płucka czy również cynaderki, czyli nerki. W kuchniach wyspiarskich, zwłaszcza w Irlandzkiej, podroby stanowią stanowczą większość jadłospisu oraz najważniejszą część wielu potraw, wśród jakich znajdują się podroby zwierzęcia opiekane w jego żołądku. Brzmi to niemniej jednak niezbyt zachęcająco, jednakże dania tego rodzaju mają oddaną rzeszę entuzjastów, jacy gotowi są zjeść podroby przygotowane w najbardziej nawet krańcowy sposób, nie zważając na niepochlebne opinie innych. Dla innych polecamy ANCHOR – wypróbuj sam!
1. Sprawdź to
2. Kliknij
Kreatywne Podróże: Inspiracje i Projekty